HAND-ROM organizează serbarea ”Moș Crăciun face minuni!”

Fundația Umanitară HAND-ROM, în parteneriat cu Școala Gimnazială Specială Sfânta MARINA organizează serbarea ”MOȘ CRĂCIUN FACE MINUNI!”, în data de 20 decembrie 2016, orele 11.00, la Sala de Sport a Municipiului Curtea de Argeș.

Inedită prin concepţia sa, în al șaptesprezecelea an de activitate al Fundației HAND-ROM ce oferă servicii sociale acreditate și licențiate prin centrul de zi MARINA, SERBAREA DE CRĂCIUN din acest an aduce în acelaşi loc copiii cu nevoi speciale cu membrii comunității și reprezentanții administrației ce au dovedit responsabilitate socială față de grupurile vulnerabile ce trebuiesc să devină active în comunitate și pe piața muncii prin fundație.

La eveniment sunt invitați să participe primarul municipiului Curtea de Argeș, ing. Constantin Panțurescu, reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, sponsorii precum și orice alt membru al comunității ce dorește să fie alături de copiii fundației HAND-ROM.

În deschiderea serbării vor fi adresate mulțumirile pentru implicarea și dovada de responsabilitate socială a administrației locale și județene, urmate de un spectacol susținut de elevii cu cerințe educative speciale ai Școlii Speciale Gimnaziale ”MARINA” și copiii centrului de zi MARINA.

După spectacol va avea loc festivitatea de inmânare a cadourilor oferite de Moș Crăciun, cu sprijinul sponsorilor.

Hand-Rom, organizaţie neguvernamentală, non-profit, îşi desfăşoară activitatea în oraşul Curtea de Argeş, din luna noiembrie 1999, acreditată ca Furnizor Servicii Sociale și Licențiată pentru centrul de zi MARINA. Misiunea fundaţiei este aceea de a iniţia proiecte şi programe prin care persoana cu dizabilităţi să-şi construiască viitorul şi să-şi influenţeze destinul. Scopul organizaţiei îl reprezintă orientarea şi integrarea socio-economică şi profesională a persoanelor cu nevoi speciale (dizabilităţi) prin activităţi de terapii specifice, educaţie incluzivă non-formală și informală, consiliere vocațională și pregătire preprofesională, având ca finalitate integrarea în muncă a beneficiarilor și a altor grupuri vulnerabile din comunitate pentru a deveni activi pe piața muncii. În anul 2017 vom dezvolta intreprinderea socială prin creerea a cel puțin încă patru noi locuri de muncă, pentru care vom obține atestatul de intreprindere socială și marca socială. 

Pentru cei interesați de găsirea unor servicii socializate specializate, pot accesa Harta Serviciilor Sociale Licențiate la adresa http://harta-furnizori.mmuncii.ro/ . În judetul Arges există 73 servicii sociale din care 67 deja licențiate și doar 5 private. De remarcat este faptul că pentru zona de nord-vest a județului Argeș, la Curtea de Argeș și pentru cele 21 comune limitrofe, există un singur serviciu pentru copiii cu dizabilități, cel al fundației HAND-ROM, centrul de zi MARINA, în clădirile din str. Valea Sasului la nr. 2 si 2A … ce oferă servicii de terapii specifice compensatorii pentru 110 beneficiari . În cei șaptesprezece ani de activitate fundația a dat comunități două centre de zi specializate în domeniul dizabilității din care unul în mediul rural, o școală specială, a dezvoltat resursă umană ce a dus la înființarea unor alte mici servicii sociale pe care dorim să le vedem în curând pe această hartă guvernamentală.

S-ar putea sa iti mai placa

0 comentarii

Leave a Reply

By