Primarul Dragoş Boncea: „pentru canalizare în comună, mă duc până la Comisia Europeană”

Primarul Dragoş Boncea are planuri mari pentru comuna Poienarii de Argeş, o localitate mică, dar cu oameni muncitori şi inimoşi. Conform normelor Uniunii Europene, toate comunele vor trebui racordate la reţele de apă şi canalizare. Deocamdată, la Poienarii de Argeş gradul de acoperire a reţelei de apă se ridică la 98%, dar asta după finalizarea proiectului de extindere apă pentru satul Tomuleşti.

„Pentru canalizare a fost realizat un proiect, ne pregătim să-l depunem să vedem de ce fonduri vom beneficia. Din fondurile proprii nu avem cum să-l realizăm, vom încerca să obţinem fonduri guvernamentale sau europene. Nu mă las până nu reuşesc să implementez acest proiect, este vorba de dezvoltarea comunei, nu cred că ne lasă în lumea a III-a. Însă suntem în UE. Acum, în comună nu beneficiază nimeni de canalizare, şcoala, agenţii economici, primăria şi toţi agenţii comerciali au fose septice vidanjabile.

În primul rând avem o fabrică unde lucrează în jur de 60 persoane, avem şi o societate de exploarea agregatelor minerale cu încă 10 angajaţi, 5 magazine, şcoala unde învaţă peste 70 elevi şi mai sunt cadrele didactice, Primăria şi biserici. Pentru canalizare mă lupt până la Comisia Europeană, sunt directive ale UE care ne impun să avem comunele racordate şi la canalizare. Suntem pregătiţi cu proiectul, pentru că implementarea înseamnă modernizare şi dezvoltare rurală. Nu poţi să chemi investitori în comună dacă nu li se oferă condiţii propice să-şi dezvolte activitatea, iar asta înseamnă cel puţin apă şi canalizare”, ne-a declarat primarul Dragoş Boncea.

 

You may also like

0 comments

By