„Marşul Autismului” – modalitatea de a cere să le fie respectate drepturile, să fie trataţi cu egalitate, empatie şi respect

Cu prilejul Zilei Internaționale de Conștentizare a Autismului, cei de la CJ Arges va invită să participaţi, în data de 2 aprilie (duminică), începând cu ora 12:00, în Piața Vasile Milea, la evenimentul organizat de Asociaţia Părinților Copiilor cu Autism Argeș (APCA), în colaborare cu Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Judeţean Argeș, Palatul Copiilor și Inspectoratul Școlar Județean Argeș.
Pentru marcarea acestei zile, va avea loc un marș al tăcerii, în intervalul 12.00 – 14.00, pe traseul Piața Vasile Milea (C.J. Arges) – Primăria Municipiului Pitești, pentru a atrage atenţia asupra nevoii victimelor autismului de a le fi respectate drepturile, de a fi trataţi cu egalitate, empatie şi respect.
În Piața Vasile Milea, participanții la marș vor înălța baloane albastre – culoarea-simbol a autismului, dar și a speranței – iar în fața Primăriei Municipiului Pitești, cei mici vor face desene pe asfal, pe fundalul sonor al „Imnului Autismului”.
Ziua Internaţioală de Conştientizare a Autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial, cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora, autismul fiind o tulburare complexă de dezvoltare ce afectează din ce în ce mai mulți copii.

You may also like

0 comments

By