”Primăvară, bucurie, Renaștere” la Școala Gimnazială Prof. Dr. Vasile Vasilescu – Oești

Cu binecuvântarea ÎPS Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a participat la frumoasa activitate educațional-catehetică ~Urcuș spre Înviere ~ în cadrul Proiectului ”Primăvară, bucurie, Renaștere” la Școala Gimnazială Prof. Dr. Vasile Vasilescu – Oești, structură a Școlii Gimnaziale Nr.1 Corbeni.

Doamna profesoară, Irina-Eugenia Creț, director de programe și activități extracurriculare în cadrul Școlii Gimnaziale Oești, a prezentat semnificația și importanța acestui medalion literar-artistic în preajma Praznicului Învierii Domnului. În sala de clasă au fost expuse Podoabe de Paşti realizate de către elevi de clasa a I-a și clasele de gimnaziu în tehnică la alegere, din diverse materiale (hârtie, plastic). În același timp s-a desfășurat un atelier de pictură pe sticlă sub coordonarea doamnei profesoare de educație plastică, Ramona Chițu și un program susținut de elevii claselor V – VII alcătuit din cântări religioase și poezii creștine legate de Învierea Domnului: Valeriu Gafencu – ”Imn al Învierii”, George Coșbuc – ”La Paști”, Vasile Voiculescu – ”Pe Cruce”.

Domnișoara profesoară de Religie, Maria Gherghel a vorbit copiilor despre Lumina Sfânta de la Ierusalim și despre Evanghelia zilei, iar doamna profesoară de istorie, Mariana Turian a vorbit despre Istoria Creștinismului.

Doamna profesoară de Limba și Literatura Română, Irina-Eugenia Creț, a susținut referatul cu tema: Paștile în Literatura Română (poeții care au imortalizat în versuri acest praznic ales).

Proiectul are ca obiectiv promovarea valorilor moral-creștine în rândul elevilor, în scopul cunoașterii tradițiilor prilejuite de sărbătoarea Învierii Domnului. Același dor, aceeași emoție, aceeași nerăbdare trezește în orice suflet bucuria Învierii și a primăverii.

La activitate au participat cadrele didactice: Maria-Marilena Ștefănescu, Anca Eana și Sorina Ureche alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a mulțumit corpului didactic și copiilor pentru activitatea deosebită, îndemnându-i să participe la slujbele de Paști și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

La final, toți copiii au primit iconițe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Arhiepiscopia Argesului si Muscelului

S-ar putea sa iti mai placa

0 comentarii

Leave a Reply

By