Muzeul Municipal a găzduit două evenimente culturale cu mare semnificație istorică

În ziua de 24 octombrie, în sala multifuncțională a Muzeului din Curtea de Argeș, în prezența Părintelui Arhiepiscop Calinic, a avut loc o lansare de carte: Documente de la Matei Basarab privitoare la Mănăstirea Argeșului (1632-1654), scrisă de dr. Laurențiu Ștefan Szemkovics. Lansarea este dedicată împlinirii a 500 ani de la sfințirea Catedralei de la Curtea de Arges.

Evenimentul de fost precedat de deschiderea oficială a expoziției: Prin cenușa imperiului, prezentarea fiind făcută de domnul Ștefan Dumitrache, directorului Muzeului Municipal Curtea de Argeș, care a prezentat obiectele găsite în tranșeele Primului Război Mondial. Vernisajul face parte din seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri. 

În continuare, autorul cărții a vorbit despre prezenta lucrare care cuprinde documente, steme și sigilii conservate în câteva fonduri și colecții aflate la Arhivele Naționale Istorice Centrale din București.

Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt în care a felicitat pe ostenitorii acestei lucrări, subliniind importanța prăznuirii a 500 de ani de la sfințirea Catedralei ctitorită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab și a vorbit despre aparițiile editoriale ale Eparhiei Argeșului și Muscelului la acest ceas aniversar. De asemenea, a mulțumit pentru dragostea iubitorilor de cultură și a îndemnat la rugăciune și păstrarea identității naționale.

 

You may also like

0 comments

By