-Galerie foto- Argeșenii cu suflet s-au mobilizat pentru cele 6 familii rămase fără casă

 

După incendiul care a mistuit complet căsuța improvizată de cele 6 familii care locuiesc în zona din spatele Bisericii Bolnița, oamenii care au citit povestea lor au rămas impresionați și au vrut să ajute. Acum, cele 10 persoane, 9 adulți și un copil, locuiesc la căminul de la Liceul Tehnologic Auto. O soluție reală pentu ei s-a găsit, iar pentru amenajarea locului, curățenie și tasarea pământului a fost nevoie de două zile de la incendiu. Asta pentru că vor primi de la Primărie containere-locuință, dar pe tema acestui subiect vom reveni!

Însă, impresionantă de-a dreptul a fost mobilizarea oamenilor cu suflet mare care i-au căutat, au vrut să le afle povestea și să le ofere ajutor. De exemplu, astăzi de la Popasul lui Gicuță, prin donația Ligiei Rădulescu și a Rovenei Rădulescu au primit câte un meniu. Ligia ne-a anunțat și am dus noi meniurile zilei, iar până vor fi mutați în noua lor casă ne-a asigurat că va continua să le ofere o masă caldă.

Când am ajuns la căminul de la Auto, am găsit doi tineri din Ivancea care au venit cu plasele pline de alimente. De remarcat este spiritul lor civic, în primul rând pentru gestul pe care l-au făcut și mai apoi pentru că au luat atitudine la manipularea mârșavă a unor oameni care vor să profite de suferința celor care au rămas fără casă.

Asta pentru că niște… se știu ei ce sunt… s-au dus Auto și le-au spus bieților oameni că vor primi BUNCĂRE. Exact, buncăre, unde va fi frig, unde nu vor putea să locuiască, nu vor avea curent, etc, ce să mai, va fi mult, mult mai rău ca înainte. O mârlănie fără seamă și ne rezumăm doar la acest comentariu, în speranța că vor ”băga capul în pământ ca struții” și vor înceta cu astfel de manipulări. Îi anunțăm că nu mai este 2016 și dacă tehnica nu a ținut atunci, nu va ține nici acum, iar oamenii au început să povestească despre întâmplarea ”furtunul”. Și nu minciunile care se vor lansate pe piață, ci adevărul!

Bieții oameni au muncit o viață pentru scândurile și tabla din care și-au improvizat cămăruțele unde își ducea zilele.  Este de-a dreptul deplasat să profiți de suferința lor, să-i minți și să-i manipulezi. Mai bine ați pune mână de la mână și să le cumpărați un pat, un șifonier, o masă, un scaun, haine, ceva de care se pot folosi, nu două găini jumulite și să le spuneți să și le gătească la tavă!

Pai de unde tavă, domnilor?!? Poate a fost o subtilitate și vreți să le cumpărați tava respectivă. Nu de alta, dar chiar au nevoie!

Încă o dată, este cu adevărat impresionant cât de mulți oameni vor să-i ajute, iar gestul lor nu poate să treacă neobservat!

Felicitări, asta înseamnă cu adevărat omenie!

You may also like

0 comments

By