Preotul paroh din Albești, Ioan Mărăcine, a primit din partea ÎPS Calinic distincția eparhială ”Crucea Basarabă”

Parohia argeșeană Albești Pământeni din protopopiatul Curtea de Argeș a îmbrăcat haine de sărbătoare. Credincioșii din acest sat au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Păinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.
Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a prezentat credincioșilor mesajul evangheliei din această duminică, amintind că Mântuitorul Iisus Hristos ne-a învățat să fim blânzi și smeriți cu inima.
Pentru activitatea desfășurată pe plan pastoral și administrativ preotul paroh Mărăcine Ioan a primit din partea Ierarhului Argeșean distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”. Tot astăzi, în cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Iancu Ion Silviu a fost hirotonit diacon.
Biserica din parohia Albești Pământeni are două hramuri: unul închinat Adormirii Maicii Domnului și celălalt închinat Sfintei Mucenițe Filoteia. Sfântul locaș a fost construit de comunitate în anul 1879 peste ruinele unei biserici de lemn.
Lucrări foarte importante de restaurare s-au făcut până în anul 1990, biserica fiind resfințită atunci în ziua de 26 mai, iar din anul 1983 este păstorită de părintele Mărăcine Ioan.
După oficierea Sfintei Liturghii, tot în biserica parohiei Albești Pământeni, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat împreună cu un sobor de preoți și diaconi, slujba de înmormântare a domnului Vintilă Chiriac, cel care a donat Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului un teren în suprafață de 2500 mp pe Transfăgărășan în zona Piscul Negru.
În acest loc în perioada 1994-2015 s-a înființat o nouă mănăstire cu hramurile Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul și Acoperământul Maicii Domnului. Noua biserică a fost zidită spre aducere aminte și veșnică pomenire, pentru toți lucrătorii care au căzut la datorie, construind Transfăgărășanul.

Foto: Cristian Gheorghe

 

You may also like

0 comments

By