Nou în Curtea de Argeș! Investigație medicală minim invazivă pentru diferențierea țesuturilor sănătoase de cele tumorale!

Elastografia este o metodă nouă de imagistică, non invazivă, prin care se diferențiază formațiunile tumorale de țesuturrile normale prin gradul de elasticitate. Se face pentru anumite țesuturi tiroidian, mamar, hepatic, prostată și țesuturi moi (mușchi).
Acum la Curtea de Argeș aveți posibilitatea să beneficiați de această investigație medicală, fără să mai fie nevoie să vă deplasați la marile clinici din București sau cele din alte orașe.
Nu mai este nevoie de RMN sau CT, elastografia este o metodă imagistică prin care se pot diferenția formațiunile benigne de cele maligne (cancer).

Med Clinic Curtea de Argeș este singurul cabinet medical din municipiul nostru unde se poate face această investigație medicală.
De asemenea, tot la Med Clinic Curtea de Argeș se pot face ecografii abdominale, axilara, mamară, tiroidiană, electrocardiogramă, spirometrie, oscilometrie, elastografie – mamară, tiroidiană, prostatică și hepatică.
Med Clinic Curtea de Argeș, adresa: Bulevardul Basarabilor, nr. 102-104, număr de contact: 0727 791 978

Site-urile de specialitate, de exemplu medicover.ro prezintă astfel elastografia: 

”este o metoda de vizualizare a proprietatilor elastice ale tesutului glandular folosind ultrasunetele. Tehnica se bazeaza pe faptul ca tesutul tumoral este mai dur, ceea ce determina o scadere a compresibilitatii sale in timp real sub efectul ultrasunetelor. Leziunile benigne tind sa fie mai dure decat tesutul glandular sanatos, dar mai moi comparativ cu cel tumoral.

Rolul elastografiei este:

  • de a diferentia leziunile de granita – probabil benigne de cele probabil maligne ultrasonografic
  • de a selecta situatiile care necesita punctie biopsie mamara
  • de a identifica proprietatile leziunilor sub 2 cm

Sunt stabilite scoruri elastografice:

  • 1-2-3 – reprezinta leziuni benigne
  • 4-5 – leziuni maligne

Sensibilitatea metodei este de 69% fata de 58% a ultrasunetelor; elastografia asociata cu ecografia ajunge la sensibilitate 95% si specificitate 99%. Cele mai bune rezultate sunt obtinute la leziuni mai mici de 15-20 mm.”

 

You may also like

1 comments

  1. Pingback: Med Clinic Curtea de Argeş efectuează testul de oscilometrie - Ziarul Actualitatea Argeseana

By