Slujbă de priveghere la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, în Săptămâna Luminată

În Săptămâna Luminată, Biserica Ortodoxă sărbătorește Izvorul Tămăduirii – hramul Mînăstirii Curtea de Argeș, praznic ce datează din a doua jumătate a primului mileniu creștin. La această sărbătoare mergem cu gândul și cu inima, în rugăciune către Maica Domnului, cea care s-a dovedit izvor al dumnezeirii.
În seara zilei de 12 aprilie 2018, în sunet de clopot și cântări pascale, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a fost oficiată slujba Vecerniei și a Utreniei de către părintele protosinghel Caliopie Ichim – Consilier Eparhial, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi. Racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia a fost purtată în procesiune din Paraclisul Mănăstiri Argeșului, până la Catedrala Arhiepiscopală, credincioșii s-au închinat la sfintele moaște.
Mâine dimineață, se va oficia sfințirea apei, Taina Sfântului Maslu, slujba acatistului și Sfânta Liturghie, timp în care credincioșii vor fi miruiți și vor înălța rugăciuni către Maica Domnului, rugând pe Sfânta Muceniță Filoteia să fie mijlocitoarea noastră, a tuturora.

Foto: Ovidiu Vlăsceanu

 

 

You may also like

0 comments

By