Elevii din Valea Danului au obținut premiul II la ”Proiectul Național Cultural-Artistic Unirea: libertate și unitate!

Cu prilejul Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, Patriarhia Română organizează în această perioadă etapele preliminare ale Concursului Național: «UNIREA-Libertate şi Unitate», cu scopul de a cultiva în sufletul copiilor dragostea față de țară și de Biserică, învățându-i astfel să respecte valorile tradiționale, istorice și culturale.
În acest sens, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-a desfășurat astăzi etapa eparhială a acestui concurs. Evenimentul a fost organizat în Paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din Centrul Eparhial sub președenția ÎPS Calinic care a adresat un cuvânt de binecuvântare și felicitare tuturor celor implicați în concurs.
Conform metodologiei aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pentru desfășurarea acestui concurs național, au fost selectate cele mai reușite proiecte realizate în cele șase protoierii ale Eparhiei Argeșului și Muscelului.
Cei prezenți au avut ocazia să vizioneze materialele video pregătite de fiecare grup catehetic și să aprecieze eforturile depuse de toți cei care au fost implicați. De asemenea, au fost prezentate programe artistice cu cântece patriotice dedicate Centenarului Marii Uniri.
În urma evaluării lucrărilor alcătuite la cele trei secțiuni, literară, artistică și multimedia, comisia de jurizare a stabilit ca elevii parohiei Godeni din protopopiatul Câmpulung Muscel să reprezinte Eparhia Argeșului și Muscelului la etapa națională a concursului care va avea loc în data de 21 mai 2018, la București, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.
Toți copiii care au participat astăzi la faza eparhială au fost premiaţi de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic care le-a oferit diplome,cărți și premii în bani.
În cele șașe protoierii ale Eparhiei acest proiect s-a bucurat de un real succes fiind implicați în total peste 700 de copii din învățământul preuniversitar.

You may also like

0 comments

By