Dr. Otilia Chipurici, medic oncolog: „am venit și rămân la Curtea de Argeș!”

Echipa de medici s-a completat de curând cu dr. Otilia Chipurici, medic oncolog. Faptul că un medic oncolog a ales să vină la Spitalul din Curtea de Argeș ne-a stârnit în primul rând curiozitatea să cunoaștem omul dincolo de uniformă. Asta pentru că știm cifrele negre din bilanțul anual al DSP Argeș despre bolnavii de cancer!

 Persoanele care suferă de cancer nu mai sunt nevoite să bată drumurile până la Pitești și Câmpulung pentru o simplă rețetă, bilete de trimitere sau un consult.

Se eliberează de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 15.00, în Ambulatoriul de la Spitalul din Curtea de Argeș.

 

Înființarea unui compartiment pentru bolnavii de cancer

Pe directorul Viorel Popescu l-am găsit în birou, studia un teanc de acte. Până la sosirea dr. Otilia Chipurici, am aflat și despre de documente era vorba: primele demersuri pentru înființarea unui compartiment cu 10 paturi pentru bolnavii de cancer! Pentru început!

Iar la final, scris în partea de jos a unei foi era cuvântul psiholog! Însemnarea a venit la propunerea dr. Otilia, care din practică a învățat că în cazul bolnavilor de cancer este important ca dincolo de lupta cu boala în sine, să se lucreze și cu moralul pacientului.

Am venit să rămân!”

Medic oncolog Otilia Laura Chipurici a studiat la Facultatea din Oradea și a terminat rezidențiatul la Institutul Oncologic „Prof. Dr. I ChiricuţăClujNapoca. Prima impresie a fost peste așteptări, am întâlnit o ardeleancă autentică, un om deschis, calm, cu frica lui Dumnezeu și cu încredere maximă în forțele proprii.

Cred că providența a făcut să ajung la Curtea de Argeș. Încă de când am dat primul telefon pentru post am avut parte numai de oameni calzi și primitori. A doua zi am venit la spital și m-au întâmpinat managerul Viorel Popescu și primarul Constantin Panțurescu. A contat foarte mult pentru mine această deschidere către comunicare și colaborare. În alte instituții nu am avut parte de aceeași primire. Pentru asta le mulțumesc și colegilor care chiar se străduiesc să mă integrez”, ne-a declarat dr. Otilia Chipurici.

Despre oamenii și municipiul nostru, medicul oncolog nu are decât cuvinte de laudă. Iar și asta a dus la decizia de a se muta din Oradea la Curtea de Argeș.

 

You may also like

0 comments

By