Editorial Jafet Barreto: ”Sunt obositori. Deja miroase. Duhnește.”

Chiar ieri, un prieten drag mi-a spus, cu un zâmbet de la ureche la ureche: „mi s-a spus că ai devenit fascist și că nu se așteptau asta de la tine”. Eu fiind tăcut, a adăugat: „pentru lucrurile pe care le spui la televizor și la radio, se presupune.”
Am continuat să stau tăcut și a adăugat: „Mi-a spus-o o tipă care e drăguță ea de fel, dar care pare un pic sărită de pe fix”. Nu am spus nimic… A încercat de vreo patru sau cinci ori să scoată subiectul și mi-a spus, fără să-si piardă zâmbetul „salut, fascistule”. Doar glume…ca între prieteni, totul cu multă simpatie.
Mulți oameni pot fi răniți de aceste tactici, utilizate fie în mod intenționat, fie nu. Poate aș fi fost tulburat de toate acele cuvinte și glume, cu câțiva ani în urmă. Acum însă, nu.
Cu anii pe care îi am, deja știu foarte bine ce apăr și de ce, și nu-mi pasă si nici nu sunt interesat de etichetele sau strategiile subtile. Nici zâmbetele, nici notele de subsol, nu mă înșeală. Nu am înotat atât de mult, incat să ne înecam la mal.

Jafet Barreto este un politician si avocat spaniol, cu o amplia experienta in presa, radio si tv. A fost prezentator si director, ajungand la rezultate considerabile de audienta. Relationat cu lumea afacerilor, isi pune amprenta pe sectorul de export. Autor al cartii „Todo depende de ti” si ,,Vade retro, Jafet” Are stranse legaturi cu Romania.

You may also like

0 comments

By