La 130 km/h, distanța totală de frânare până la oprirea efectivă este de 166 m – mesajul Poliţiei

Poate că este el de altă părere, însă pentru un șofer depistat de polițiști, pe autostrada A1, în timp ce conducea cu 1,25 mg/l alcool pur în aer și fără permis, 7 iunie a fost ziua lui norocoasă.

O alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat înseamnă aproape dublu în sânge…mai concret, simțurile sunt atât de atrofiate încât abia te mai poți ține pe picioare (indiferent cât antrenament ai, la picioare sau la ficat).

Un om treaz (cu simțuri agere și odihnit) are un timp de reacție de circa o secundă atunci când vrea să frâneze (un șofer ,,mediu” cam 1,5 secunde), în cazul unui șofer care a consumat alcool acest timp crește la 2, 3, 4, 5 secunde…sau chiar nu mai frânează.

„La 130 km/h, mașina parcurge circa 36 de metri într-o singură secundă, iar distanța totală de frânare până la oprirea efectivă este de 166 de metri (pentru șoferul cu simțuri agere și odihnit care conduce o mașină ,,medie”)”, transmit reprezentanţii Poliţiei Române. 

Intervenția polițiștilor l-a salvat atât pe șoferul depistat, cât și pe ceilalți participanți la trafic, aflați într-o situație de pericol fără vina sau știința lor.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

Unii cred că pot să aibă noroc și încalce legea fără a fi pedepsiți, însă legile fizicii nu pot fi încălcate!

Nu lăsa norocul să te conducă acasă.

You may also like

0 comments

By