Editorial Jafet Barreto: „Conștiința mea mă împiedică…”

Imaginea asta ne-a îngrozit. Aplecăm capul de rușine și păstrăm o tăcere reflectivă. În adâncul nostru, știm că suntem cu toții vinovați de moartea aceea. După atâtea imagini repetate, ajungem să ne imunizăm prin prisma suferinței tuturor acelor oameni disperați care au încercat să scape de războaie și nenorociri.

Acel copil de 5 sau 6 ani, purta hăinuțe de copil…și ne-a amintit tuturor de vreunul dintre copiii noștri … părea că este fiul nostru, întins cu fața în jos, mort, pe o plajă din apropiere. Astăzi suntem indignați, din nou, de o altă imagine. Europa se îndoiește din nou. Bogata Europă nu știe ce să facă cu o navă care a salvat viețile a peste 600 de imigranți. Aplaud decizia guvernului nostru. Știu că este o problemă complexă care nu va fi rezolvată prin furnizarea unui port pentru a-i primi. Nu este vorba de a le oferi un port de aterizare, ci de a le da un viitor, lor și nouă …

De aceea, astăzi sunt mândru de țara mea. Adăpostim în Spania refugiații care au fost in voia sorții, fără mâncare și fără nici o țară care să-i primească .., poate unii cred că ar fi mai bine să-i lăsăm să moară … puțin câte puțin, pe mare.
Pe mine, personal, conștiința mea mă împiedică.
Oricum … Sunt atât de complicat, de solidar și de propagandist.

Înțeleg lumea ca pe un întreg, și că totul …  îi include pe toți.

 

 

 

 

 

 

 

Jafet Barreto este un politician si avocat spaniol, cu o amplia experienta in presa, radio si tv. A fost prezentator si director, ajungand la rezultate considerabile de audienta. Relationat cu lumea afacerilor, isi pune amprenta pe sectorul de export. Autor al cartii „Todo depende de ti” si ,,Vade retro, Jafet” Are stranse legaturi cu Romania.

You may also like

0 comments

By