Jurnal de război – mărturii din tranșeele întregirii României

Ziua Drapelului Național a fost celebrată  în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin organizarea unor evenimente desfășurate în cuprinsul Eparhiei. 
Între acestea s-a remarcat lansarea cărții ,, Jurnal de război – mărturii din tranșeele întregirii României”. Manifestarea a avut loc în Amfiteatrul Muzeului Județean Argeș din municipiul Pitești și a fost prezidată de Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Arhiepiscop Calinic.
Lucrarea tipărită sub coordonarea poetul Dan Drăgoi și a fiului său Radu Drăgoi, la îndemnul Ierarhului Argeșean, este o fascinantă incursiune în linia întâi povestită de doi eroi ai Primului Război Mondial: sublocotenent Gheorghe Bădescu din Slănic și sublocotenent Nicolae Șuța din Domnești.
Chiriarhul Eparhiei a adresat mulțumiri celor care s-au ostenit să aducă la lumină notițele unor eroi argeșeni scrise pe front acum 100 de ani și a prezentat pe scurt cartea care v-a vedea în curând lumina tiparului și care v-a cuprinde jurnalul de război al Reginei Maria, precum și o retrospectivă a lucrării lansate.
Cartea lansată în municipiul Pitești reprezintă o istorie vie ieșită la lumină în Anul Centenarului când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia. Cei doi eroi argeșeni ne spun povestea lor prezentând cu multă originalitate suferințele îndurate în linia întâi a frontului.
Prin publicarea acestui jurnal de război publicul cititor este îndemnat să păstreze vie amintirea celor care s-au jertfit pentru înfăpuirea idealului suprem de a trăi liberi într-o țară unită.

Foto: Ovidiu Vlăsceanu

 

You may also like

0 comments

By