Curtea de Argeș a obținut finanțare pentru un proiect dedicat Centenarului! Doar 6 proiecte în Argeș!

Comitetul Interministerial pentru Centenar a aprobat 350 de proiecte/manifestări/acțiuni, dintre care 86 ale autorităților și instituțiilor publice centrale și 264 ale unităților administrativ-teritoriale. La nivelul județului Argeș au fost aprobate 6 proiecte dedicate Centenarului, unul depus din partea Primăriei Curtea de Argeș.

Denumit ”Să ne plângem eroii!”, proiectul include lucrări de conservare la cimitirul eroilor din Curtea de Argeș, ce vor consta în:

– înlocuirea șiței stricate de pe cele două monumente simbol (cel german și cel românesc)

– înlocuirea țiglelor deteriorate de pe gardul zid realizat în jurul cimitirului

– refacerea treptelor de acces în cimitir și a treptelor ce fac legătura între zona românească și cea germană a cimitirului

– curățirea tuturor crucilor cu substanțe de conservare Cimitirul din Curtea de Argeș este unul mixt, cu 257 de eroi germani, 236 de eroi români, 18 eroi austrieci si un erou necunoscut.

Menționăm că acest cimitir a fost construit în anul 1918 din ordinul Generalfeldmarschall Anton Ludwig August von Mackensen.

La finalizarea lucrărilor de conservare se va organiza un eveniment comemorativ care va implica o slujbă religioasă, o paradă militară, depuneri de coroane și un spectacol dedicat memoriei Centenarului.

La evenimentul comemorativ vor fi invitați Ambasadorii Germaniei și Austriei, reprezentanții Ministerelor de Externe și Apărării din România, personalități academice și ale lumii culturale. La spectacolul comemorativ se dorește participarea maestrului Gheorghe Zamfir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: TVR

You may also like

0 comments

By