Intervenție de urgență în Munții Făgăraș! Un turist a murit, un altul este grav rănit!

Salvamontistii din Arges intervin pentru salvarea unei persoane accidentate foarte grav in urma unei caderi de cativa zeci de metri in zona de creasta a masivului Fagaras, sector varful Moldoveanu – Iezerul triunghiular. A fost solicitat si sprijinul unui elicopter pentru a transporta salvamontistii, dar starea vremii din zona se pare ca va face imposibila folosirea acestei resurse. Sunt pregatite echipe salvamont de sprijin din Sibiu, Victoria, Balea, dar acestea pot fi transportate doar cu elicopterul, transmit cei de la Salvamont România. 

În total 12 salvamontisi din echipele Pitesti, Nucsoara si Curtea de Arges au plecat catre locul evenimentului, unii aflati in patrulele din zona , altii din bazele si posturile Salvamont, dar din cauza distantei foarte mari ce trebuie parcursa, deplasarea pedestra va dura peste 3-4 ore , iar actiunea va fi finalizata, probabil foarte tarziu in noapte.
Mai au actiuni in derulare salvamontistii din Mures si au mai avut mai primit solicitari de interventie salvamontistii din Sibiu si Satu Mare.
”Politistii din cadrul Politiei Municipiului Curtea de Arges intervin in masivul Moldoveanu pentru a efectua cercetari si a stabili imprejurarile in care a survenit decesul unei persoane si ranirea alteia. Din informatiile primite pana la acest moment, doua persoane, barbati, membri ai unui grup de turisti, din cauze care urmeaza a fi stabilite, s-ar fi accidentat pe versant. Unul dintre barbati, in varsta de aproximativ 40 de ani ar fi decedat iar celalalt ar fi ranit usor. În zona respectiva nu este semnal GSM”, ne-au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Bărbatul decedat este un profesor ce însoțea un grup de studenți în drumeție! Tinerii vor fi coborâți într-o zonă sigură de echipele Salvamont Nucșoara, iar de acolo cei care au nevoie de îngrijiri medicale vor fi preluați de Ambulanțe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto cu caracter ilustrativ .
Sursa foto: Salvamont Romania

You may also like

0 comments

By