Primul deces din cauza virusului West Nile, în România

Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile informează că în sezonul 2018, în perioada 2 mai -8 august s-au înregistrat 23 cazuri de infecţie cu virusul West Nile,  11 în săptămâna 1-8 august. Cinci cazuri au fost înregistrate în judeţul Dolj, câte 4 în Olt şi Iaşi, câte 2 în Brăila şi Ilfov şi câte un caz în Bihor, Bacău, Galaţi, Vrancea, Teleorman şi Bucureşti.

Surse din cadrul Ministerului Sănătăţii au declarat pentru Mediafax că decesul s-a înregistrat la un bărbat de 79 de ani din Galaţi, care avea şi alte afecţiuni.

Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile informează:

”Pentru a preveni îmbolnăvirile prin boli transmise prin ţanţari se recomandă populaţiei:
– Evitarea expunerii la înțepaturi de țânțar între apusul de soare și zorii zilei când țânțarii au cea mai mare activitate sau utilizarea de haine cu mâneci lungi, pantaloni lungi și sosete în aceasta perioada.
– Utilizarea de substanțe repelente conținând DEET (N,N-diethyl-3- methylbenzamide) pe părțile neacoperite ale corpului.
– Evitarea pătrunderii țânțarilor în case prin închiderea ușilor și a ferestrelor sau prin punerea de plase la uși și ferestre.
– Utilizarea de benzi impregnate cu permethrin în zonele unde nu este posibilă evitarea intrării țânțarilor în camera de dormit.
– Utilizarea în interiorul locuinței de spray-uri sau alte produse cu insecticide 

– Utilizarea de permethrin, piretroid cu caracteristici insecticide, prin aplicarea pe haine (impregnarea hainelor militare, impregnarea hainelor persoanelor care lucreză noaptea pe câmp), pe plasele pentru țânțari, pereții cortului sau alte materiale, dar nu pe piele.
– Eliminarea apei stagnate prin golirea recipientelor de colectare a apei pluviale, a jardinierelor, a bidoanelor și a găleților, îndepărtarea anvelopelor uzate din curți, curățarea jgheaburilor înfundate, îndepărtarea gunoiului menajer.

 

You may also like

0 comments

By