Proiect Educativ Județean de Promovare a Meșteșugurilor Populare Românești

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș la Mânăstirea Glavacioc, Tabăra județeană de creație religioasă Mâini dibace, ediția I, în cadrul Proiectului Educativ Județean de Promovare a Meșteșugurilor Populare Românești.
Doamna profesoară, Florența Sgîea de la Școala Generală cu clasele I-VIII Ștefan cel Mare cu multă dragoste a îndrumat cei 15 copii din localitate alături de Părintele Danuț-Marius Trăistaru, Coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protoieriei Costești.
Copiii s-au rugat în biserică, au ascultat istoricul mânăstirii prezentat de Părintele Protosinghel Casian Crețu și de Părintele Paroh Dan Stancu, gazde primitoare, apoi au mers la atelierul de lucru. Ei au colorat, au desenat, au pictat și au pirogravat chipuri de sfinți.
Proiectul a fost coordonat de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și de Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză în Protoieria Curtea de Argeș.
La plecare ei au primit daruri din partea Centrului Eparhial și din partea mânăstirii.
Tabăra este înscrisă în Calendarul activităților de vacanță pentru copii și tineri al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Arhiepiscopia Argesului si Muscelului

You may also like

0 comments

By