De Ziua Pompierilor din România, avansări la ISU Argeș!

”Iată-ne, din nou, la ceas aniversar, când, cu recunoștință, ne plecăm spre a aduce un pios omagiu celor care, cu curaj și devotament, au făcut ca substantivul pompier sa fie sinonim cu apelativul erou.
Astăzi, 13 septembrie, în Piața Vasile Milea din Pitești, pentru sărbătorirea Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a organizat şi desfăşurat un ceremonial militar și religios.
La această activitate au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, pompieri militari, rezervişti, dar şi reprezentanţi mass-media.
Pentru profesionalismul, devotamentul şi curajul de care au dat dovadă în executarea misiunilor ce le-au fost încredinţate, au fost avansate în grad înaintea expirării stagiului minim, următoarele cadre:
În gradul de locotenent colonel / maior Berevoescu Alin
În gradul de maistru militar clasa I / maistru militar clasa A II A Bardă Manuel
În gradul de plutonier adjutant:
– plutonier major Bădiță Gheorghe;
– plutonier major Movileanu Ioan;
– plutonier major Pavel Robert-Marian;

– plutonier major Radu Marian Cristian;
– plutonier major Stancu Mihai;
– plutonier major Zaharia Cătălin Lucian.

Totodată, în semn de recunoștință pentru curajul, devotamentul și operativitatea de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredințate în ultimul an, au fost oferite diplome de onoare, următoarelor cadre:

– plutonier adjutant Ghenu Andrei;
– plutonier major Ghețea Florin;
– plutonier major Trică Marian;
– plutonier major Stoica Cristian;
– plutonier major Prioteasa Roberto Ionuț;
– plutonier major Stoicescu Adelin.
Tot astăzi, s-au organizat puncte de informare preventivă, de prim ajutor calificat și de prezentare a accesoriilor din dotare, pentru conştientizarea populaţiei cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi la modul de comportare în
diferite situaţii de urgenţă.
A fi pompier e mai mult decât o meserie, este o viață dedicată vocației de a face bine, de a ajuta și de a te pune în slujba celorlalți. De cele mai multe ori, pompierii sunt ultima speranţă de salvare pentru cei aflați în pericol.
Astfel, se cuvine, ca în fiecare an, să cinstim memoria înaintașilor, dar în același timp să ne achităm de prezentele misiuni și sarcini multiple care ne stau permanent în atenție”, transmite Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

You may also like

0 comments

By