Romsilva anunță că și drumurile din Argeș vor avea perdele forestiere de protectie

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva este implicata in programul national de infiintare a perdelelor forestiere de protectie, atat ca autoritate contractanta pentru obiectivele de investitii, expropriator in numele statului roman, cat si in procesul de executie a lucrarilor de impadurire.
In aceasta primavara, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a infiintat perdele forestiere pe aproximativ 8 hectare, adica peste 2,5 kilometri, pe Autostrada A2, in zonele Jegalia si Dor Marunt, in judetul Calarasi.
Recent, Guvernul Romaniei a adoptat doua hotarari privind declansarea procedurilor de expropriere a peste 45 de hectare, pentru infiintarea de aproximativ 15 kilometri de perdele ferestiere pe Autostrada A2, Bucuresti – Constanta, aflata intr-o zona expusa riscurilor de inzapezire in timpul iernii.
Pana in prezent, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a primit de la Ministerul Apelor si Padurilor documentatiile pentru realizarea a 33 de obiective de investitii pentru realizarea de perdele forestiere de protectie a autostrazilor A1, A2 si A4, precum si a drumurilor nationale Centura Bucuresti, DN1, DN2, DN2B, DN3, DN4, DN7 si DN21, in judetele Arges, Dambovita, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Constanta, Braila, Buzau si Vrancea, pe o suprafata de 594,54 de hectare si o lungime totala de 198,3 kilometri.  
”Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, in calitate de autoritate contractanta, a achizitionat serviciile de cadastru pentru 27 de obiective, cu o suprafata totala de 560,9 hectare, de evaluare a imobilelor pe care urmeaza sa se realizeze perdele forestiere pentru 33 de obiective, cu suprafata totala de 594,543 hectare, si de reprezentare si consultanta juridica pentru 3 obiective cu suprafata totala de 97,229 hectare.
In total, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a infiintat in ultimii ani aproximativ 31 de hectare de perdele forestiere, adica peste 10 kilometri, pe terenuri aflate in administrarea regiei.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva saluta implicarea societatii civile in formularea de politici publice alternative pentru acest proiect si sustine, cu expertiza sa profesionala, dezvoltarea si extinderea retelei nationale de perdele de protectie”, transmite Romsilva.
sursa foto:renasterea.ro

You may also like

0 comments

By