Editorial Jafet Barreto: În „țara de nicăieri”

Vine un moment în viață, în care toată lumea este portretizată. Orbul este orb.
Mutul, este mut. Și prostul este prost (nu că așa se pare … ci că așa este). Coruptul, judecat și condamnat … domnilor: este un corupt. Ceea ce, în orice țară democratică nu s-ar permite ca… oamenii judecați, condamnați, să poata continua in voia lor, să facă ce vor.

În „țara de nicăieri”, unde nu se întâmplă nimic, unde este „simțul statului” de „responsabilitate” și „credibilitate”? Vi se pare ciudat că oamenii au devenit neîncrezători? Mie nu mi se pare deloc ciudat.
Vă rugăm să încetați să faceți un circ din viața politică și să aveți mai mult respect pentu cetățenii de jos, care zi de zi se zbat între „ridicol” și „halucinație”.


Ca și reflecție: Este adevărat că, viața este alcătuită din cercuri care se deschid și se închid când le aștepți cel mai puțin. Fiecare dintre ele implică o ucenicie care ne modelează „istoria personală”, plină de momente bune, rele și moderate, care în cele din urmă determină traiectoria noastră în viață. Adevarul este că, dacă oamenii au ceva „liberă voință”, suntem absolut liberi să incepem, să continuăm, sau să închidem cercurile care ne sunt prezentate. De aceea singurul lucru real este că noi suntem singurii responsabili pentru existența noastră și, prin urmare, de cât de fericiți sau nefericiți putem deveni. Să sperăm pentru noi înșine: bun simț, seninătate și spirit deschis, pentru a avea o viață împlinită. Asta îmi doresc pentru mine si pentru toți cei pe care îi apreciez.

Jafet Barreto este un politician si avocat spaniol, cu o amplia experienta in presa, radio si tv. A fost prezentator si director, ajungand la rezultate considerabile de audienta. Relationat cu lumea afacerilor, isi pune amprenta pe sectorul de export. Autor al cartii „Todo depende de ti” si ,,Vade retro, Jafet” Are stranse legaturi cu Romania.

You may also like

0 comments

By