”Prima împărtășanie”, la Centrul de Cultură și Arte ”George Topîrceanu”

E frig, așa că limităm activitățile afară: vă invităm la film. La documentarul de noiembrie, ”Prima împărtășanie”.
Synopsis:
Atunci când adulții sunt incapabili, copiii se maturizează rapid. Ola are 14 ani și îi are în grijă pe tatăl său disfuncțional, fratele autist și o mamă care trăiește separat; dar mai presus de toate, încearcă să-și reunească familia. Trăiește cu speranța că o va aduce pe mama ei înapoi acasă. Prima împărtășanie a fratelui ei, Nikodem, în vârstă de 13 ani, este cel mai bun pretext pentru ca familia să se reunească, iar Ola este responsabilă cu pregătirea comemorării perfecte. Împărtășania dezvăluie frumusețea refuzului, puterea celor slabi și nevoia de schimbare atunci când schimbarea pare imposibilă. Acest curs intensiv de „maturizare” ne învață că niciun eșec nu este definitiv. Mai ales când dragostea este în prim-plan.

Intrarea la film este liberă, dar încurajăm donațiile care ne pot ajuta să susținem astfel de activități pur voluntare. Filmul va rula astazi, 5 noiembrie, ora 18.30. 

KineDok powered by One World Romania este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul se desfăsoară în paralel în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările partenere, vor fi proiectate în numeroase spații neconvenționale din țară. Sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, Kinedok invită publicul nu doar să vadă un film pe un ecran mare, ci chiar să se întâlnească cu realizatorii sau protagoniştii filmelor favorite într-un mediu informal.

KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania.
Partener local: GHEPart.

You may also like

0 comments

By