Fotbaliştii de la FC Argeş s-au întors pentru o zi la şcoală

Fotbaliştii de la FC Argeş s-au întors pentru o zi la şcoală. În această după amiază, mai mulţi jucători ai echipei noastre au fost prezenţi la Colegiul IC Brătianu pentru un meci demonstrativ cu echipa acestei renumite unităţi de învăţământ. Acţiunea a făcut parte dintr-o amplă campanie de promovare şi popularizare a sportului rege în rândul tinerilor şi elevilor.

Sloganul acestei campanii este ”Învăţaţi-vă copiii să iubească FC Argeş!” şi are ca scop promovarea fotbalului piteştean şi atragerea a unui număr cât mai mare de fani care să susţină echipa pentru care Nicolae Dobrin a scris istorie. Partenerul clubului FC Argeş în această campanie este Hypermarketul Carrefour Piteşti care a oferit elevilor de la Colegiul Brătianu 40 de vouchere de cumpărături în valoare de 50 lei fiecare. Acţiunea de la Colegiul Brătianu a fost un adevărat succes având în vedere numărul mare de liceeni care au participat la acest eveniment, dar şi prezenţa galeriei Peluza Nord, care este nelipsită de la meciurile echipei FC Argeş.

# Bîrzan le-a „înnodat” picioarele!
Venirea echipei FC Argeş la Colegiul Brătianu a fost primită cu multă bucurie de către elevii acestei prestigioase unităţi de învăţământ. Sala de sport a liceului a fost arhiplină iar elevii au avut ocazia să-i vadă la lucru pe fotbaliştii alb-violeţi. Susţinuţi de o inimoasă galerie, fotbaliştii de la Colegiul Brătianu au încercat să le facă faţă atât cât au putut jucătorilor de la FC Argeş, însă diferenţa de valoare avea să-şi spună în final cuvântul. Portarul Andrei Ureche, Andrei Tofan, Grigore Turda, Ionuţ Mihăescu, Radu Bîrzan şi Cezar Mihalache au făcut spectacol sub privirile colegilor Raul Costin, Ionuţ Şerban, Cătălin Barbu şi Andrei Panait care au urmărit partida de pe margine. Mijlocaşul Radu Bîrzan a fost responsabil cu show-ul. Talentatul fotbalist le-a „înnodat” picioarele liceenilor cu dribligurile sale. Sătui să fie ameţiţi de acesta, unii dintre puşti au încercat să-l controleze la glezne, însă jucătorul alb-violet a ştiut să se ferească de intrările mai bărbăteşti ale elevilor.

#”Dai gol, ai o masă de la mine!”
La acest meci demonstrativ chiar s-au şi făcut pariuri în privinţa marcatorilor. Miza a fost o masă la restaurant. „Tofane dacă dai gol în meciul ăsta, ai de la mine o masă la restaurant şi câteva drumuri acasă!. Dacă nu dai, îmi dai tu masa şi o sticlă de vin!” i-a spus Raul Costin lui Tofan. „Merge pariul!” i-a răspuns tânărul mijlocaş. Meciul a fost controlat de la un capăt la altul de fotbaliştii alb-violeţi şi nimeni nu a ţinut scorul, spectacolul sportiv şi mişcarea fiind scopul acestei acţiuni. Printre fotbaliştii de la FC Argeş care au reuşit să înscrie s-a regăsit şi Andrei Tofan care i-a spus lui Raul Costin că îl aşteaptă să onereze pariul. „La sală, nu se pune dacă dai gol prin alunecare!” a fost replica căpitanului alb-violet la adresa mai tânărului său coleg. Deşi la meciuri iese la marginea băncii tehnice pentru a da indicaţii elevilor săi, de data aceasta antrenorul Emil Săndoi şi secundul Vali Năstase au preferat să nu se agite. Cei doi tehnicieni au preferat să-şi urmărească jucătorii pentru a vedea capacitatea fiecăruia de a se descurca pe spaţii mici. Imediat după terminarea partidei, elevii au ţinut să-şi facă poze cu jucătorii şi antrenorii lui FC Argeş pentru a le avea ca amintire.

#”Numele FC Argeş înseamnă mult!”
Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre consideră binevenite aceste acţiuni de promovare a echipei: „Astăzi a fost o atmosferă superbă!. Mă bucur că numele de FC Argeş înseamnă mult şi pentru aceşti elevi. Au venit foarte mulţi băieţi şi fete. Au fost prezente şi cele două galerii, a liceului şi galeria noastră. A fost o atmosferă plăcută din toate punctele de vedere şi promitem că vom fi deschişi de fiecare dată la asemenea acţiuni. Am petrecut o după-amiază agreabilă!.

#”Campania va continua şi în alte şcoli” 
Dragoş Şerban, directorul executiv al clubului FC Argeş, îşi doreşte ca echipa să fie susţinută de cât mai mulţi tineri: „Este o primă acţiune de promovare a echipei. De asemenea, această acţiune se vrea a fi şi o pledoarie către mişcare, dintr-un şir lung de evenimente similare. Ne dorim să cuprindem principalele licee şi şcoli din Argeş care au săli de sport. Mulţumim partenerului nostru fidel Carrefour pentru că ne este aproape în orice moment. Prima acţiune de popularizare a echipei şi de promovare a mişcării în acest colegiu a fost un succes. Sala a fost arhiplină cu elevi care au ţinut să-şi susţină favoriţii. Mulţumim galeriei Peluza Nord că este alături de jucători chiar şi aceste acţiuni pe care le întreprindem pentru a populariza brandul FC Argeş. De asemenea, am oferit şi 100 de invitaţii la partida de sâmbătă, pe care jucătorii noştri o vor susţine pe Stadionul „Nicolae Dobrin, de la ora 11, cu ACS Poli Timişoara”.

#”Echipa are nevoie de promovare”
Raul Costin îşi doreşte ca echipa să fie susţinută de cât mai mulţi tineri la meciurile oficiale: „Este o acţiune binevenită pentru că acest oraş are nevoie de promovare. Tinerii pot vedea la lucru jucătorii echipei FC Argeş şi în acest fel pot să aibă chemare către sport. Este un lucru foarte frumos, plăcut când vezi atâţia copii care te aplaudă şi te susţin necondiţionat. Vom continua această campanie de promovare şi în alte şcoli” a spus căpitanul lui FC Argeş.

#”Fotbalul este foarte îndrăgit de băieţi”
Ilie Georgescu, profesor de sport în cadrul Colegiului „IC Brătianu” spune că elevii au fost încântaţi de vizita fotbaliştilor de la FC Argeş: „Suntem încântaţi de vizită şi sperăm ca şi în viitor să ne mai viziteze FC Argeş. Suntem mândri că putem fi gazda unui eveniment de această factură. Jucătorii noştri sunt deosebiţi şi sunt pasionaţi atât de carte, cât şi de sport. Fotbalul este întra-devăr îndrăgit de către băieţii din liceul Brătianu. Suntem mulaţi şi pe alte discipline, baschet, volei, unde avem rezultate deosebite, chiar pe plan naţional!. În momentul în care ne-am moblizat, elevii au fost foarte încântaţi şi au promis că vor umple sala. Au fost activi, şi-au susţinut echipa, au aplaudat şi le-au urat succes celor de la FC Argeş pentru că au nevoie de aşa ceva din câte am văzut. Ceea ce am trăit pe vremea lui Dobrin, sper să mai văd în viitorul apropiat. Voi merge împreună cu elevii la stadion să încurajăm echipa”.

 

You may also like

0 comments

By