Valea cu Pești, „perla Transfăgărăşanului” – 50 de ani de existență

Marți, 6 noiembrie 2018, Valea cu Pești a găzduit o impresionantă manifestare prilejuită de împlinirea a 50 de ani de existență și 7 ani de la transformarea vechii cabane în actualul hotel, timp în care peste 100.000 de turiști au beneficiat de serviciile turistice oferite de Valea cu Pești.

Participanților le-a fost prezentat un scurt istoric al Cabanei Valea cu Pești, una dintre cele mai vechi locații turistice din Argeș. Prezentarea a fost susținută de Dumitru Grecu, proprietarul complexului turistic. 
Cabana Valea cu Pești a fost construită în anul 1968 și se bucură de o istorie și un renume, fiind una dintre cabanele preferate ale familiei Ceaușescu. Mulți ani, această locație oferea turiştilor doar servicii de cazare și masă în cadrul restaurantului hotelului. Având în vedere faptul că zona în care este amplasată este excepțională, iar cererea serviciilor de cazare a crescut foarte mult în ultimii ani, s-a luat decizia accesării de fonduri europene nerambursabile prin care să se realizeze modernizarea clădirii existente.

La evenimentul aniversar, a fost prezent și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, care a subliniat faptul că anul acesta, Hotelul Valea cu Pești a primit Titlul de „Excelență în dezvoltare regională” acordat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, cu prilejul aniversării a 20 de ani de existență.

“Județul Argeș este pe primul loc din cele șapte județe care aparțin Regiunii Sud-Muntenia în accesarea de fonduri europene. Consiliul Județean are multiple proiecte care sunt în implementare și care vizează dezvoltarea turismului în această zonă. Pârtia Molivișu este un deziderat și alături de ADI Molivișu vom duce la bun sfârșit această necesitate. Avem în implementare și proiectul de cooperare interjudețeană care are ca scop dezvoltarea zonei montane în trei județe: Argeș, Sibiu și Brașov. Consiliul Județean a accesat fonduri europene pentru reabilitarea Cetății Poenari, singura lui Vlad Țepeș. Concomitent cu acest mare proiect, Consiliul Județean s-a implicat pentru realizarea unei noi căi de acces la Cetatea Poienari, iar, în acest sens, suntem în stadiu avansat. Toate acestea sunt proiecte importante, cu surse de finanțare, pe care sigur le vom duce la bun sfârșit”, a declarat Dan Manu, președintele Consiliului Județean.

De asemenea, în cadrul proiectului “Respect pentru Valorile Naționale”, in semn de recunoaștere oficială a rolului pe care l-a jucat și-l joacă Hotelul Valea cu Pești în dezvoltarea turismului pe Transfăgărășan și a promovării turistice a acestei zone, președintele Consiliului Județean Argeș a înmânat proprietarului Dumitru Grecu trofeul “Fabricat în Argeș”.

La ceas aniversar, familia Grecu a adunat în jurul său oameni care au sprijinit dezvoltarea Complexului Turistic Valea cu Pești. Au fost prezenți arhitecți, designeri, autorități locale, județene și reprezenanți la nivel central. În cadrul ceremoniei, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a dat binecuvântarea Sa. 
Complexul turistic Valea cu Pești se află într-un cadru natural deosebit, un excelent loc de recreere, la o altitudine de 875 de metri, zona fiind atractivă pentru români şi străini, deopotrivă, datorită apropierii de unele dintre cele mai importante obiective turistice din România, aflate aici: Barajul Vidraru, Bâlea Lac, Biserica Domnească, Mănăstirea Curtea de Argeş, Fântâna lui Manole, la Curtea de Argeş, Cetatea Poienari, Mănăstirea Corbii de Piatră, Biserica Olari, Mănăstirea Aninoasa şi nu numai.

Un alt punct de atracţie pentru turişti este celebrul drum DN7C– Transfăgărăşan, despre care cei de la Top Gear au spus că „este cel mai frumos drum din lume”.

You may also like

0 comments

By