-VIDEO- În anul Centenarului, la Curtea de Argeș se proiectează filmul documentar ”Inima Nomadă a Marii Uniri”

Filmul documentar ”Inima Nomadă a Marii Uniri” finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul proiectului Manifestare/acțiune/proiect, a fost lansat la UNESCO, în data de 31 octombrie 2018. Transmisiunea în direct de la lansarea oficială se găsește în ediția online a ziarului Actualitatea Argeșeană. 

Filmul documentar a fost proiectat la Alba Iulia, în data de 10 noiembrie, urmează proiecția la Muzeul ”Carol I” din Brăila, în data de 17 noiembrie, apoi la Cotroceni, luni, 19 noiembrie și la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș, în data de 1 decembrie, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. 

Filmul ”Inima Nomadă a Marii Uniri” a fost realizat de o echipă din Curtea de Argeș. În acest film documentar, printre cei care vorbesc despre Regina Maria se găsesc ÎPS Calinic, Mihaela Miroiu, prof. doctor universitar la SNSPA București, Maria Bucur, profesor la Indiana University din SUA și Ștefan Dumitrache, directorul Muzeului Municipal Curtea de Argeș.

Filmul ”Inima Nomadă a Marii Uniri” este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul proiectului ”MANIFESTARE/ACTIUNE/PROIECT”.

Trailerul filmului poate fi vizionat aici: 

 

 

 

You may also like

0 comments

By