Comuna Albeștii de Argeș a celebrat Centenarul

Duminică, 18 noiembrie, comuna Albeștii de Argeș a celebrat Centenarul, aducând omagiul eroilor din localitate care și-au jertit viețile pe frontul Primului Război Mondial, pentru îndeplinirea idealului României Mari.
În jurul Monumentului Eroilor comunei Albeștii de Argeș, străjuit de două tunuri, mărturii ale vitejiei și sacrificiului, pe fațada căruia sunt încrustate în piatră numele celor care s-au jertfit în luptă, s-au adunat, în semn de respect și recunoștință, localnicii, precum și invitații din județ, printre care doamna senator Cristina Stocheci, secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Nicolae Tudose, președintele Consiliului Județean Argeș, vicepreședintele Ion Mînzînă, subprefectul Adrian Bughiu, deputatul Dănuț Bica, primarul muncipiului Curtea de Argeș, primarii localităților învecinate comunei, consilieri județeni, precum și alți reprezentanți ai administrației publice județene.
După slujba religioasă de pomenire a celor ce și-au dat viața pentru Țară, oficiată de un sobor de preți din comună, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu primarul comunei, Gabriel Popa, au aprins Flacăra Centenarului la monumentul închinat eroilor.
Totodată, toți cei prezenți au descoperit istoria comunei Albeștii de Argeș, de la prima atestare documentară, la vremurile lui Țepeș Vodă, până în prezent, adevărate dovezi ale sacrificiilor și credinței albeștenilor.
În memoria eroilor, primarul și consilierii locali au depus o coroană de flori la monument, iar președintele C.J. Argeș a înmânat urmașilor diplome centenare. De asemenea, în încheiere, elevii de la Școala Gimnazială Albeștii de Argeș au susținut un emoționant program artistic, interpretând cântece și poezii patriotice.
Nu întâmplător, Monumentul Eroilor este amplasat în imediata apropiere a școlii, astfel încât tinerele generații să fie conștiente de sacrificiul înaintașilor, dar mai ales să fie mândre de moștenirea lor.
Cu acest prilej, președintele Dan Manu a vizitat și Școala Gimnazială Albeștii Pământeni, unitate de învățământ modernizată și cu fonduri de la bugetul județean, în acest sens Consiliul Județean Argeș alocând suma de 230 mii lei pentru reabilitarea și modernizarea grupurilor sanitare și pentru centrala termică.

 

 

 

You may also like

0 comments

By