De Ziua Națională a României, la Curtea de Argeș se proiectează filmul ”Inima Nomadă a Marii Uniri”

Ultima proiectie a filmului „Inima Nomada a Marii Uniri” va avea loc de Ziua Națională a României la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș, orele 13.00. Marcam Centenarul Marii Uniri prin 3 evenimente: vernisajul expozitiei pictorului basarabean Vitalie Butescu, “Regal pentru Centenar”, proiectia filmului si conferinta “Regina Maria ca principala ctitora diplomatica a întregirii Romaniei”. Intrarea la film este liberă!

Filmul documentar ”Inima Nomadă a Marii Uniri” finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul proiectului Manifestare/acțiune/proiect, a fost lansat la UNESCO, în data de 31 octombrie 2018. 

Filmul documentar a fost proiectat la Alba Iulia, în data de 10 noiembrie, urmează proiecția la Muzeul ”Carol I” din Brăila, în data de 17 noiembrie, apoi la Cotroceni, luni, 19 noiembrie și la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș, în data de 1 decembrie, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. 

Filmul ”Inima Nomadă a Marii Uniri” a fost realizat de o echipă din Curtea de Argeș. În acest film documentar, printre cei care vorbesc despre Regina Maria se găsesc ÎPS Calinic, Mihaela Miroiu, prof. doctor universitar la SNSPA București, Maria Bucur, profesor la Indiana University din SUA și Ștefan Dumitrache, directorul Muzeului Municipal Curtea de Argeș.

Filmul ”Inima Nomadă a Marii Uniri” este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul proiectului ”MANIFESTARE/ACTIUNE/PROIECT”.

 

You may also like

0 comments

By