-VIDEO- Monumentul dedicat familiei Arnăuțoiu a fost inaugurat la Nucșoara

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, de la ora 12:00, Memorialul Închisoarea Pitești, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și Primăria Nucșoara au organizat inaugurarea monumentului „Haiducii Muscelului” în memoria familiei Arnăuțoiu, din satul Nucșoara, județul Argeș. 
La eveniment au participat Elena Ion Arnăuțoiu (fostă deținută politic și inițiatoarea monumentului), Octav Bjoza (fost deținut politic, președinte AFDPR) și dr. Sergiu Rizescu (fost deținut politic, vicepreședinte AFDPR).
”Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire a celor care au făcut parte din grupul de rezistență Haiducii Muscelului și va continua cu intervențiile invitaților.  Monumentul este o cruce brâncovenească din piatră de calcar amplasată pe fostul teren al familiei Arnăuțoiu din satul Nucșoara (azi lângă Căminul Cultural) și este ridicat în memoria familiei Arnăuțoiu, crunt lovită de represiunea comunistă în anii ’50.
Monumentul este inițiat de Elena Ion Arnăuțoiu, sora liderilor grupului Haiducii Muscelului, ca un gest de comemorare a celor dragi, dar și pentru ca uitarea să nu se așterne peste o famile sacrificată pe altarul totalitarismului”, au transmis organizatorii. 

 

 

You may also like

0 comments

By