Ministrul Educației nu mai acceptă profesorii fără titularizare, nici ca suplinitori

Este greu sa fii in fata elevilor daca esti tu un profesor de nota 5. Si, de aceea, probabil ca vom gasi o formula in asa fel incat cei care nu promoveaza examenul de titularizare sa nu mai poata fi cuprinsi in invatamant nici macar suplinitori”, a spus Ecaterina Andronescu la un post TV.
In acest context, ea a subliniat ca trebuie luate in considerare scolile pedagogice, mentionand ca pedagogia si principalele elemente pedagogice „se lipesc mult mai bine” la varste mai mici.
Totodata, ministrul Educatiei a vorbit si despre noua lege a educatiei, care trebuie trimisa in Parlament pana la sfarsitul lunii martie, reamintind ca intentioneaza sa lanseze in dezbatere, la sfarsitul lunii ianuarie, proiectul acesteia.
Potrivit Ecaterinei Andronescu, viitoarea lege a educatiei trebuie sa dea „viziune de dezvoltare” invatamantului, iar elevii trebuie sa invete sa se adapteze la schimbarile din viata lor. Ea a facut referire si la prioritatile mandatului sau de ministru, printre care, dotarea fiecarei clase cu o tabla inteligenta, sau invatarea predarii digitale la ore, proces de formare profesionala in care vor intra 55.000 de profesori. 
 
Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), dascalii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. 
 
In prezent, pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.
Sursa: portalinvatamant.ro

You may also like

0 comments

By