Spitalul din Curtea de Argeș, parte din proiectul M.S. pentru dotarea UPU

În urmă cu puțin timp vă anunțam că Spitalul Municipal Curtea de Argeș este prins în două proiecte care vor schimba complet modul în care arată unitatea spitalicească, se desfășoară activitatea și se vor face îmbunătățiri la capitolul dotări. Primul este cel realizat cu sprijin financiar Regio în valoare totală de 17.583.789,18 lei, din care 15.046.678,29 lei reprezintă valoarea eligibilă (fonduri nerambursabile FEDR – 12.789.676,55 lei; fonduri din bugetul național – 1.856.068,17 lei; cofinanțarea eligibilă a beneficiarului – 300.933,57 lei) – Creșterea eficienței energetice”, iar cel de-al doilea a fost anunțat oficial astăzi, la conferința de presă organizată la Consiliul Județean Argeș. 

Dacă în cazul primului proiect contractul a fost semnat de câteva luni și s-au făcut primele demersuri pentru începerea lucrărilor, iar perioada de implementare este de 47 de luni, la cel de-al doilea proiect contractul a fost semnat în data de 05 decembrie 2018 și se va încheia în data de 31 octombrie 2019.

Lansare Proiect  – “Îmbunătățirea accesului populației din județele Argeș, Teleorman și Călărași la servicii medicale de urgență”

Proiectul a fost depus și este implementat în cadrul parteneriatului format din:

 • Ministerul Sănătății – lider;
 • UAT Județul Argeș (Consiliul Județean Argeș);
 • Spitalul Orășenesc Sfântul Spiridon Mioveni;
 • Spitalul Județean de Urgență Pitești;
 • Spitalul Județean de Urgență Alexandria;
 • Spitalul Municipal Curtea de Argeș;
 • Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești;
 • Spitalul de Pediatrie Pitești;
 • Spitalul Municipal Câmpulung;
 • Spitalul Municipal Oltenița;
 • UAT Orașul Mioveni;
 • UAT Municipiul Curtea de Argeș;
 • UAT Municipiul Câmpulung.

INFORMAŢII GENERALE

          În conformitate cu prevederile ghidului solicitantului este eligibilă acțiunea privind achiziţionarea dotărilor / echipamentelor/dispozitivelor medicale pentru infra-structura unităților de primiri urgențe / compartimentelor de primiri urgențe efectuată în perioada 21.01.2014 și data de finalizare a proiectului, respectiv 31.10.2019.

OBIECTIVELE PROIECTULUI

Obiectiv general:

– dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiţii în dotări sau lucrări necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică și îmbunătăţind accesul la serviciile medicale de calitate.

Obiective specifice:

– Dotarea infrastructurii unităților de primiri urgențe și a compartimentelor de primiri urgențe (inclusiv cu echipamente pentru terapie intensivă – ATI, precum și echipamente destinate secțiilor suport care deservesc UPU).

– Îmbunătățirea accesului la servicii medicale a persoanelor din regiunea de implementare prin creșterea stării de sănătate publică.

REZULTATE – Dotarea unui număr de 8 unități de primiri urgențe/ compartimente de primiri urgențe

Valoarea totală a proiectului este de 13.375.732,11  lei

Contractul a fost semnat în data de 05.12.2018 și se va încheia în data de 31.10.2019.

În luna decembrie, fiecare unitate medicală parteneră a depus cererea de rambursare nr. 1, urmând a fi realizate și depuse următoarele cereri de rambursare.

You may also like

0 comments

By