Câți asistați social sunt la Curtea de Argeș și câți muncesc în folosul comunității?

La ședința ordinară ce a avut loc joi, 31 ianuarie 2019, consilierii locali au dezbătut și aprobat cele 12 proiecte aflate pe ordinea de zi. Punctul 6 prevedea acordarea unor gratuități la transportul public local de călători în anul 2019, iar cum această decizie ținea de Direcția de Asistență Socială, în sală a fost prezentă și directorul Mariana Moise. Pornind de la discuția aceasta, consilierul local Ion Șerban a vrut să afle câți argeșeni primesc ajutor social și câți dintre aceștia prestează orele de muncă în folosul comunității. 

”În evidențele Direcției de Asistență Socială Curtea de Argeș sunt înregistrați circa 70 beneficiari de ajutor social, dintre care 30 sunt apți de muncă”, a oferit lămuriri directorul DAS Curtea de Argeș, Mariana Moise. 

Referitor la orele de muncă în folosul comunității, asistații sociali sunt obligați, conform legii, să presteze 15 ore/lună acolo unde sunt desemnați, în cazul municipiului nostru, la Serviciul Public de Gospodărire Comunală. Directorul Ioan Ghiță le-a spus consilierilor locali că beneficiarii de ajutor social prestează munci necalificate, în funcție de sezon și în conformitate cu programul de lucrări desfășurat de serviciu. 

 

You may also like

0 comments

By