Programul evenimentelor organizate în perioada 21 – 24 februarie 2019

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, instituție finanțată de Consiuliul Județean Argeș, organizează în data de joi, 21 februarie 2019, începând cu ora 12.00, simpozionul ”Dragobetele- sărbătoarea dragostei la români”. În cadrul simpozionului vor fi prezentate lucrări despre poveștile de iubire din familia boierilor Golescu și despre iubirea din lumea satului.

La simpozion participă elevi de la Colegiul Național ”Zinca Golescu”, care vor prezenta un moment poetic dedicat iubirii și  lucrări ce vor avea ca subiect sărbătoarea  dragostei la români.

Iubirea a jucat un rol însemnat în viața românilor încă din cele mai vechi timpuri. Pornind de la Crăiasa Zăpezilor, Aurelia Eftepir, din mitologia geto dacă, logodită cu un băiat preschimbat în arbore de către vrăjitoare și până la năvalnicul Dragobete, românii au pus iubirea în centrul existenței și au creat în jurul ei nenumărate povești și eroi mitologici.

  • Spectacol de Dragobete, la Casa Sindicatelor Pitești!

Joi, 21 februarie 2019, începând cu ora 18.00, la Casa Sindicatelor Pitești va avea loc spectacolul  “Din Dragoste, pur și simplu !”, organizat de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și Casa de Cultură „Adriana Trandafir”. Invitați: Oana Tomoioaga, Cristian Pomohaci, Andreea Haisan, Gabriel Dumitru, Ion Drăgan, Ancuța Corlatan, Nicu Mata, Narcisa Băleanu. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

  • Sărbătoarea Anului Nou Chinezesc, la Muzeul Județean Argeș

Sâmbătă, 23 februarie 2019, la ora 10.00, la Muzeul Județean Argeș, Sala Amfiteatru, va avea loc sărbătoarea Anului Nou Chinezesc – Anul Mistrețului. Programul manifestării cuprinde prezentare de carte, momente artistice și servirea ceaiului. Evenimentul este organizat de Muzeul Județean Argeș, în parteneriat cu Asociația CHINARO.

  • Programul Teatrului “Alexandru Davila” Pitesti pentru finalul aceastei saptamani:

SALA STUDIO “LIVIU CIULEI”

– miercuri, 20 februarie, ora 12.15 – “Amintiri din copilarie”;

– vineri, 22 februarie, ora 18.30 –  „Delict pe insula caprelor”;

– sambata, 23 februarie, ora 11.30 – „Ladita fermecata”;

– duminica, 24 februarie, ora 11.30 –  „O alta capra cu trei iezi”.

SALA MARE

– joi, 21 februarie, ora 18.30 – “America sings”;

– sambata, 23 februarie, ora 18.30 –  „O iubire, o poveste”;

– duminica, 24 februarie, ora 18.30 – „Romantiosii”.

 

You may also like

0 comments

By