-VIDEO- Prin artă, tinerii din Curtea de Argeș au luat atitudine împotriva bullying-ului

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil, de excludere și de umilire, nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Include acţiuni cum ar fi ameninţările, răspândirea zvonurilor, atacarea persoanei, atât fizic sau verbal, ceea ce duce la excluderea din grup. Fenomenul este tot mai des întâlnit și în unitățile de învățământ din România, motiv pentru care este necesar ca tinerii să conștientizeze consecințele acțiunilor de genul acesta și urmările bullying-ului. 

La Curtea de Argeș, elevii de la Liceul Tehnologic ”Ferdinand I” și Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” au atras atenția asupra acestui fenomen prin activități artistice organizate la platoul din fața Primăriei Curtea de Argeș și în cadrul Festivalului de artă ”Love in the dark”, organizat la Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”. 

Evenimentele s-au desfășurat în cadrul proiectului ”Ia atitudine împotriva bullying-ului prin artă”, inițiat de Asociația pentru Dialog Intercultural.

 

 

You may also like

0 comments

By