”Ziua Francofoniei” a fost sărbătorită la școala din Băiculești

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ şi Activităţi cu Tineretul, Biroul de Cateheză a participat la o activitate didicată Zilei Internaționale a Francofoniei la Școala Gimnazială Băiculești.
Elevii școlii au prezentat un frumos program cutural-artistic alcătuit din poezii, scenete de teatru, referate, cântece dovedind bogate cunoștințe de limba și literatura franceză. 
Doamna Georgiana Codeci, profesoară de limba și literatura franceză a fost sufletul acestei activități.
Au participat și cadrele didactice Ileana-Eugenia Bodescu-directoarea școlii, Maria-Didona Rădulescu, Mihaela Înaltu, Mariana Matei alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ şi Activităţi cu Tineretul a adus cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, a îndemnat copiii să învețe limba franceză și a mulțumit copiilor și cadrelor didactice pentru frumoasa activitate și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză în Protoieria Curtea de Argeș.
Termenul ”francofonie” a fost introdus în jurul anului 1880, când geograful francez Onesime Reclus l-a folosit pentru a desemna totalitatea persoanelor şi a ţărilor vorbitoare de limbă franceză.

You may also like

0 comments

By