-VIDEO- Misiune ușoară, vânători de munte!

Aproape 8.000 de soldați din șase țări (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România, Ungaria și Statele Unite ale Americii) participă la Exercițiul Multinațional Sabre Guardian 2019 (SG19), condus de USAREUR și Forțele Terestre Personal, care se desfășoară și pe teritoriul României.

La acest exercițiu multinațional participă și vânătorii de munte din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte ”POSADA”! Sabre Guardian 2019 a devenit un exercițiu de bienală, iar pentru a participa cu forțele necesare și tehnica de luptă, militarii din Curtea de Argeș au fost nevoiți să-și organizeze în data de 24 mai ceremonia de aniversare a 50 de ani de la înființarea Batalionului. 

SG 19 și exercițiile conexe programate să se desfășoare pe teritoriul țării noastre vor avea loc în principal în domeniile și zonele de formare Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc și Bordușani.

Pentru a optimiza activitățile internaționale comune de instruire, SG19 a fost conectat la o serie de alte exerciții naționale și multinaționale și a reunit aproape 13.500 de soldați din 14 state aliate și partenere (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, The Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina și SUA), din care 7.600 vor reprezenta Forțele Armate Române.

You may also like

0 comments

By