DSP Argeș: ”în atenția părinților: detalii referitoare la reevaluarea necesarului de vaccin HPV”

Directia de Sanatate Publica Arges aduce in atentia parintilor solicitarea Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile referitoare la reevaluarea necesarului de vaccin HPV.
Achizitia vaccinului HPV de catre Ministerul Sanatatii este in curs de efectuare, acesta fiind disponibil numai pentru fetele care la data solicitarii se incadreaza in grupa de varsta 11-14 ani, motiv pentru care este necesara actualizarea cererilor catre medicii de familie.
Facem precizarea ca la momentul actual doar un produs este autorizat in Romania – si ca urmare poate fi utilizat – respectiv GARDASIL 9.
Schema de vaccinare cu acest produs include:
– 2 doze pentru persoanele la care vaccinarea este initiata la varste cuprinse intre 11-14 ani

– 3 doze pentru persoanele la care vaccinarea este initiata la varste peste 14 ani.
Pentru exprimarea optiunii de vaccinare, precum si pentru actualizarea solicitarilor initiale la medicii de familie, parintii fetelor din grupa de varsta mentionata si care raman interesati de efectuarea vaccinarii HPV se vor adresa – pana la data de 14 iunie 2019 – la medicul de familie, de la care vor primi si detalii suplimentare.
”Mentionam ca vaccinarea HPV este o metoda importanta de prevenire a infectiilor produse de diferitele tipuri de virusuri Papiloma Uman in sfera genitala a femeilor, infectii responsabile pentru declansarea majoritatii tipurilor de cancer din sfera mentionata”, transmite Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș. 

Cervical Cancer Vaccine

S-ar putea sa iti mai placa

0 comentarii

Leave a Reply

By