Exerciţiu la munte! Scenariul – avarii la construcţii hidrotehnice – Râușor 2019

Printre codurile reale de vreme rea și inundații, în această săptămână, ISU Argeș a organizat și desfășurat un exerciţiu cu forţe în teren pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de avarii la construcţii hidrotehnice – Râușor 2019.

”Ca de fiecare dată, la activitate au participat toate instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații (IPJ, IJJ, Salvamont etc.), coordonarea acestora fiind realizată, chiar din teren, de subprefectul județului Argeș, Adrian Bughiu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Ne-am bucurat și de sprijinul Asociației Off – Road Cota 2000, cu care colaborăm și în situații reale”, transmite ISU Argeș. 

S-a acționat cu ajutorul motopompelor pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor, căutarea-salvarea persoanelor surprinse/dispărute în zonele inundate, cu ajutorul bărcilor și acordarea primului ajutor calificat.
Prin acest exercițiu s-a urmărit, în principal: 
– verificarea modului de funcţionare a fluxului informaţional – decizional pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii;
– verificarea modului de conlucrare a tuturor structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii;

S-ar putea sa iti mai placa

0 comentarii

Leave a Reply

By