-VIDEO- ”Ești urât și vai de steaua ta. Bășinos și vai de capul tău”, client jignit la McDonalds

În condițiile în care pe piață concurența este foarte mare se pune mult accent pe modul în care clienții sunt tratați și informați, într-un magazin, fast-food, restaurant, etc.

În cazul McDonald’s politețea este unul din punctele forte, indiferent de colțul de lume unde este deschis un astfel de punct de lucru.

Atâta timp cât un client nu se comportă indecent, nu are un limbaj licențios, nu se comportă agresiv, nu justifică nimic un asemenea comportament pe care reprezentanta unui McDonald’s, ”șefa” cum este denumită de unul dintre oamenii care se ocupă de pază, așa cum se aude din video, îl are și modul în care vorbește.

Dacă un client jignește, ai dreptul și este normal să anunți autoritățile, iar mai apoi se merge pe calea legală, plângere pentru amenințare sau tulburarea ordinii și liniștii publice, ori acțiune în civil, unde se cer despăgubiri. Nu credem că politica McDonald’s este ca reprezentantul lor să discute în acest mod cu un client, mai ales că de față erau doi bărbați și se observă că se ocupau de păstrarea ordinii, care puteau să aplaneze situația în alt mod, mult mai civilizat.

 

You may also like

1 comments

  1. Pingback: Punct de vedere McDonald’s referitor la incidentul de la restaurantul din Pitești - Ziarul Actualitatea Argeseana

By