Nucșoara: 150 de participanți la Festivalul Sport – Cultură “Argeseanul”

Asociația Județeană Sportul pentru Toți Argeș împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş au organizat în perioada 15 – 17
noiembrie, în localitatea Nucșoara, județul Argeș o manifestare de amploare generic numită Festivalul Sport – Cultură “Argeseanul”. Aceasta este un eveniment deja de tradiție, ajuns la ediția a IX-a și cuprinde activități sportiv – recreative și cultural – artistice.
Manifestarea urmăreşte an de an promovarea conceptului de “sportul pentru toți” prin organizarea de activități specifice, dar și socializarea în natură a tuturor celor implicați: copii, adolescent, adulți.
La ediția din acest an au participat aproximativ 150 persoane, copii și tineri, elevi de la Școlile Gimnaziale Nucșoara și Corbi, Liceul Tehnologic ASTRA Pitești, dar si persoane cu vârsta peste 35 ani din județele Olt, Dolj, Brasov și Vâlcea. Cel mai tânăr participant a avut vârsta de 6 ani, iar cel mai vârstnic 87 ani.
Activitățile au fost complexe și au constat în: șah, orientare sportivă, tenis de masă, baschet, minihandbal, cros, ciclism, bowling, ștafetă
aplicativă, dar și program cultural – artistic susținut de participanți. Premiile au constat în materiale promoționale necesare în dezvoltarea
activităților sportive de masă și acestea au fost asigurate de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Argeș și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş.
Tot efortul depus pentru buna organizare a fost posibil prin implicarea în sistem de voluntariat. Participanții au apreciat în totalitate modul de pregătire a activităților, faptul că au avut ocazia să facă mişcare, dar să fie şi recompensaţi şi să primească cu toții tricouri, șepci, medalii, dar și o masă caldă în ziua de 16 noiembrie, când s-au desfășurat cele mai multe probe, ceai și apă pe tot parcusul desfășurării probelor sportive.

Bocanu Simona – consilier DJST Argeş

S-ar putea sa iti mai placa

0 comentarii

Leave a Reply

By