Decizie ANI ce vizează doi oameni importanți de la Ambulanța Argeș și DSVSA

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul  persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:

HIRU MARIAN, 
Manager general al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș
INCOMPATIBILITATE
Începând cu data de 25 aprilie 2017 exercită simultan funcția de manager general al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, și pe cea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Domnești, județul Argeș, încălcând astfel dispozițiile art. 118, alin. (15), lit. a) din Legea nr. 95/2006.
art. 118, alin. (15), lit. a) din Legea nr. 95/2006, în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016potrivit căruia „(15) Funcția de manager general este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical desfășurate în aceeași unitate sanitară cu respectarea programului de lucru prevăzut în contractul de management, fără a afecta buna funcționare a unității respective, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică;
ENACHE EUGENIA,
Funcționar public în cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, Județul Argeș
INCOMPATIBILITATE
În perioada 03 noiembrie 2015 – 26 iunie 2019 a exercitat simultan funcția publică de Șef Birou Economic și Administrativ la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș și calitatea de expert (contabil) tehnic judiciar în cadrul Tribunalului Argeș – Biroul Local de Expertize Tehnice și Contabile Argeș.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003potrivit căruia „(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”;

S-ar putea sa iti mai placa

0 comentarii

Leave a Reply

By