Sâmbătă, 12 septembrie, turul ciclist al României ajunge la Curtea de Argeș

Evenimentul programat în perioada 8-13 septembrie va debuta cu o cursă-prolog în orașul de pe Bega.

Vor urma apoi alte cinci etape: Timişoara – Oradea, Oradea – Cluj-Napoca, Târgu Mureş – Lacul Sf. Ana, Braşov – Curtea de Argeş (prin Transfăgărășan), iar etapa finală se va desfăşura la Bucureşti.

Turul României – prima competiție de ciclism care parcurge integral Transfăgărășanul 

Traseul etapei a 4-a, din 12 septembrie, este cel puțin la fel de spectaculos ca al celei anterioare. Cu o lungime de 222,7 km, pornește din Brașov și traversează Munții Făgăraș, pentru a ajunge la Curtea de Argeș.

🆙 O informație importantă pentru public: în data de 12 septembrie, Transfăgărășanul va fi închis circulației, până spre ora 17 ‼️

Mai multe despre etapa a 4-a, în articolul de pe turulromaniei.com.

Cursa îşi propune să alinieze la start aproximativ 20 de echipe de ciclişti ce vor parcurge un total de peste 800 km, traversând unele dintre cele mai spectaculoase zone ale țării.

La start se vor alinia și rutieri de la echipa timișoreană UVT Devron West Cycling Team, care au avut participări notabile la ultimele concursuri.

La Turul Sibiului, Iustin Văidian a fost al patrulea la secțiunea „Best Romanian Rider”, iar juniorul Ștefan Drăgoi a câștigat o probă de contratimp individual la Păltiniș.

De asemenea, un alt ciclist al clubului de pe Bega, Mădălin Gaiță, a participat săptămâna trecută la Țara Hațegului MTB Race Stage.

„Cu mult entuziasm facem acest anunț: Turul României se va desfășura și în acest an, deși aveam emoții legate de organizarea acestuia, în contextul actual. Ediția cu numărul 53 va fi una captivantă, dedicată, ca și până acum, atât amatorilor de ciclism, cât și profesioniștilor din țară și din străinătate. Am pregătit un traseu spectaculos, în 5 etape, care trece și prin Transfăgărășan. Nu doar că ne dorim să promovăm România, dar ne propunem să încurajăm cât mai mult și spiritul de echipă, forța și curajul în depășirea propriilor limite. Îi așteptăm, așadar, pe toți iubitorii de ciclism să ni se alăture în cea mai importantă competiție de gen din România, unde sigur că ne vom întâlni respectând toate normele de igienă și de siguranță impuse. Încă nu știm dacă vom putea să organizăm concursul cu spectatori în contextul dat, însă promitem să ne revanșăm prin transmisiuni zilnice în direct”, a declarat Eduard Novak – Președintele Federației Române de Ciclism.

Turul ciclist al României a ajuns la ediția a 53-a.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*