Argeș: dacă îți expiră permisul, poți face programare din 22 decembrie

Dacă vă expiră permisul de conducere puteți face o programare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Argeș abia din data de 22 decembrie, când mai sunt disponibile câteva date. 

Trebuie să știți însă că puteți conduce în continuare în țară chiar dacă aveți permisul de conducere expirat. Din data de 13 septembrie s-a propus prelungirea stării de alertă, iar următoarele documente expirate în această perioadă își mențin valabilitatea pentru încă 90 de zile, respectiv 45 de zile.  

”Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, se menține, pentru o perioadă de:

–     90 de zile, de la data încetării stării de urgență, în cazul permiselor de conducere;

–     45 de zile, de la data încetării stării de urgență, pentru autorizațiile de circulație provizorie.

Totodată se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere, examinare sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități, documente care au expirat în interiorul stării de urgență, pentru o perioadă de 90 de zile de la data încetării acesteia.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*