”COPII, NU DOSARE!” – aproape 9.000 de copii adoptabili în urma demersurilor realizate de ANDPDCA

În România nu puteau funcționa servicii de tip RESPIRO pentru copiii cu dizabilități și familiile acestora deoarece nu exista cadrul legal necesar înființării unuor astfel de spervicii. Cu alte cuvinte, nici furnizorii publici, nici cei privați nu aveau dreptul să înființeze și să licențieze servicii destinate acestui tip de nevoie.
În urma unui amplu proces de consultare cu societatea civilă și specialiștii în domeniu, ANDPDCA a introdus în nomenclatorul de servicii, serviciul de tip respiro pentru copiii cu dizabilități și famillile acestora și a elaborat Standardele de calitate în baza cărora aceste tipuri de servicii pot funcționa.

Aproape 9.000 de copii adoptabili în urma demersurilor realizate de ANDPDCA prin Planul de Acțiune ”COPII, NU DOSARE!” O măsură centrală a acestui Plan a avut în vedere deblocarea dosarelor de adopție, care din motive nejustificate, mențineau copiii în sistemul de protecție, fără a avea acces la posibilele familii
adoptatoare. Planul, în integralitate poate fi consultat aici: http://andpdca.gov.ro/w/planurisi-actiuni/.
– Dacă la sfârșitul lunii iunie 2020, în sistem figurau 3.985 copii adoptabili, la finalul lunii septembrie, în urma demersurilor ANDPDCA, numărul acestora aproape că s-a dublat, ajungând la 9.000 de copii adoptabili.

A fost deschisă o linie telefonică pentru părinții care doresc să afle informații despre adopții sau care vor să ne sesizeze nereguli de procedură, disponibilă
în fiecare zi de Joi, între orele 11.00-13.00 – 0784 295 933

Raportul complet il gasiti aici: ziarulactualitatea.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*