Nicolae Georgescu: „Turcia a fost inclusă pe lista țărilor necooperante fiscal”

”Firmele cu capital turcesc care activează în țara noastră au primit o lovitură la începutul acestui an, după ce, la nivelul UE, a fost modificată lista jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale prin includerea Turciei în această categorie. Totodată, în România a fost modificat Codul Fiscal prin introducerea unei noi categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate cu achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal.
_________________________
Așadar, având în vedere că Turcia este inclusă în top 10 parteneri comerciali, iar importurile din această țară sunt semnificative, noile reglementări nu rămân fără consecințe. Acest lucru va afecta și importatorii, dar, mult mai mult, firmele cu capital turcesc care își aduc materii prime, în România pentru a fi procesate, conform obiectului lor de activitate. Aceste lucruri se vor întâmpla, din păcate, din cauza măsurilor aberante ale guvernului, măsuri ce vor afecta firmele turcești.
Vorbim, în principal, despre incompetență din partea ministerului de Finanțe❗
În precedentul mandat de parlamentar, am activat în postura de președinte în cadrul grupului de prietenie cu Republica Turcia, iar astfel țin să îmi exprim solidaritatea cu privire la acest stat.
🎯Guvernanții sunt, astfel, obligați să îndrepte această situație”, transmite deputatul Nicolae Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*