Ziua Mediului a fost sărbătorită la Spitalul Municipal

 

Ziua Mondială a Mediului este sărbătorită în fiecare an pe data de 5 iunie și este cea mai importantă dată în calendarul ONU pentru a promova conștientizarea problemelor de mediu și de acțiune la nivel global. 

În 2021, tema este ”Restaurarea ecosistemelor”, o preocupare majoră la nivel mondial în materie de mediu. Evenimente catastrofale cum ar fi incendiile forestiere pe scară largă, inundațiile și pandemia Covid-19 demonstrează că Natura ne trimite un mesaj.

Restaurarea ecosistemelor poate lua mai multe forme: plantarea copacilor, ecologizarea orașelor, reintroducerea speciilor sălbatice în grădini, schimbarea dietelor sau curățarea râurilor și a malurilor. Aceasta este generația care poate face pace cu natura.

Ecosistemele susțin toată viața de pe Pământ. Sănătatea planetei noastre și a locuitorilor săi depinde în mod direct de sănătatea ecosistemelor noastre. Succesul său depinde de colaborarea tuturor. Ca urmare a situației neprevăzute cauzate de pandemie, în 2021, face imposibil ca evenimentele din anii anteriori să nu se desfășoare în același fel.

Cu toate acestea, Spitalul Municipal Curtea de Argeș se alătură mișcării globale pentru a restabili planeta, prin informarea angajaților, pacienților și aparținătorilor și a inițiat o acțiune de curățare a spațiului verde/parcarea din incinta unității spitalicești și plantarea de flori și pomi ornamentali.

De Ziua Mondială a Mediului, personalul spitalului a împărțit pacienților flori și pliante cu informații despre importanța respectării Naturii. În curtea spitalului au fost aduși arbuști ornamentali, dar și flori ce vor înfrumuseța spațiul verde din jurul unității spitalicești. 

Managerul ec. Florin Mitucă, ing. Viorel Popescu, șeful administrativ, ing, Mihaela Pătroi, responsabilul de mediu și personalul medical au participat la acțiunea dedicată Zilei Mediului, ce a avut drept temă ”Restaurarea ecosistemelor”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*