Termen limită pentru plata amenzii către DSP Argeş în cazul morţii lui Andrei Turcu

DSCN0881Medicii care l-au tratat pe Andrei Turcu, băieţelul care a decedat la doar 8 ani la spitalul din Curtea de Argeş, ar putea plăti pentru moartea lui. Direcţia de Sănătate Publică a dat spitalului o amendă de 10.000 lei, care nu trebuie achitată din bugetul primit de la CAS, DSP sau din fondurile unităţii spitaliceşti. Termenul până la care ar trebui achitată amenda expiră peste o săptămână.

sorina-hontaru“O contestă, o plătesc sau sunt executaţi silit!”

Referitor la plata acestei amenzi, acestea sunt singurele soluţii pe care Sorina Honţaru, directorul de la DSP Argeş le ia în calcul. “S-a dat o amendă de 10.000 lei, care nu se plăteşte din contractul cu Casa de Asigurări sau din cel cu DSP, ci din salariul personalului de la nivelul spitalului. Managerul şi conducerea vor stabili modalitatea de plată”, a declarat Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş. “Ancheta Colegiului Medicilor se derulează prin autosesizare, pentru că nu a fost depusă nicio plângere la colegiu sau la Comisia de Malpraxis, iar în paralel este în derulare ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş care s-a demarat la sesizarea părinţilor”, a mai precizat directorul DSP Argeş.

marian-hiruS-a decis reluarea anchetei interne!

Săptămâna trecută, directorul medical al spitalului din Curtea de Argeş, dr. Marian Hiru, a cerut refacerea documentaţiei din ancheta internă, considerând că se puteau cerceta mai multe aspecte. De exemplu, la dosar nu erau declaraţiile medicilor acuzaţi de moartea copilului, nu s-a luat în calcul traseul pe care l-a urmat pacientul de la intrarea în spital sau condiţiile în care a fost internat. Din primele cercetări, se pare că o parte din vină ar avea-o şi medicul de la UPU, care l-a văzut pentru prima dată pe micuţ şi, în loc să îl examineze, l-a trimis direct la Pediatrie. “Nu au studiat traseul copilului, de la intrarea lui în spital până la tragicul eveniment. Trebuia să ajungă la Compartimentul de Primire Urgenţe. Fiind spital general, noi trebuie să avem în structura de urgenţă şi partea pentru adulţi şi cea pediatrică. Copilul a fost dus direct pe Secţia de Pediatrie fără să fie văzut de cineva în Urgenţă şi acolo s-a luat decizia internării lui. Mai departe se verifică şi condiţiile în care a fost internat. Sunt foarte mulţi factori pe care trebuie să îi luăm în calcul în cadrul anchetei, să vedem practic ce s-a întâmplat şi a cui este vina”, a declarat dr. Marian Hiru.

DSCN0873Reluarea anchetei a fost decisă cu scopul de a se elimina suspiciunea că se încearcă protejarea vreunui cadru medical sau superficialitatea să nu se răsfrângă asupra unei persoane nevinovate. “Amenda va fi plătită în urma anchetei noastre, pentru că ne vom încadra în termen. Va fi plătită de unitate, dar nu din bugetul spitalului. În momentul în care se stabilesc vinovaţii şi poate că nu sunt doar cei doi medici, ci mai mulţi factori au concurat şi au dus la un asemenea rezultat, se va stabili şi cine va plăti amenda”, a mai adăugat dr. Marian Hiru. În semn de solidaritate, colegii vor să strângă banii să plătească amenda, deşi conducerea spitalului a declarat că nu va accepta această soluţie.

S-ar putea sa iti mai placa

0 comentarii

Leave a Reply

By