“Noaptea Muzeului Argeşean”

MuzeulJudeteanMuzeul Judeţean Argeş îşi va deschide larg porţile, pentru cei mari şi pentru cei mici, în seara de sâmbătă, 16 mai 2015, cu prilejul “Nopţii Muzeului Argeşean”. Pe lângă invitaţia de a vizita expoziţiile deschise în intervalul orar 19.00-01.00 – Ştiinţe ale Naturii, secţia de Istorie, Cabinetul Numismatic şi Galeria de Artă “Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, “Noaptea Muzeului Argeşean” propune vizitatorilor un inedit program cultural-educativ, constând în ateliere pentru copii şi părinţi şi un încântător spectacol muzical încheiat cu incendiare focuri de artificii.

Odată cu deschiderea Muzeului Judeţean Argeş, timp de două ore, copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani vor avea prilejul de a-şi dezvolta creativitatea, de a-şi exprima talentul artistic şi de a descoperi noi modalităţi de distracţie, prin participarea la unul sau mai multe dintre cele 3 ateliere de creaţie organizate simultan: atelier “Păpuşi pe degete”; atelier de pictură pe sticlă şi atelier confecţionare “Cutia dorinţelor” – instrument de lucru pentru aplicarea metodei de comunicare relaţională E.S.P.E.R.E.

Cât timp copiii se vor delecta în cadrul atelierelor de creaţie, părinţii sunt invitaţi să descopere modalităţi practice de ridicare a nivelului de fericire în familie, pornind de la conceptele, instrumentele şi regulile Metodei E.S.P.E.R.E. În cadrul atelierului de comunicare relaţională – “Copilul meu are… un milion de dorinţe. Ce mă fac?!”, părinţii vor învăţa să distingă între nevoile şi dorinţele copiilor, astfel încât să răspundă într-un mod sănătos nevoilor şi dorinţelor acestora, pregătindu-i pentru o viaţă armonioasă. Tot în cadrul acestui atelier, părinţii vor descoperi cele două dimensiuni ale “meseriei de părinte”: mamă-mămică, respectiv tată-tătic, şi rolul acestora, dincolo de noţiunile de “bun” şi “rău”. De asemenea, părinţii vor afla cum pot dărui din ce în ce mai multe mesaje cadou şi cum să diminueze mesajele toxice în relaţia cu copiii. Vor descoperi că în spatele fiecărei frici se ascunde o dorinţă, ajutându-i astfel pe copii să-şi conştientizeze dorinţele şi să-şi trăiască viaţa pornind de la dorinţe, în loc de temeri.

În paralel cu atelierele pentru copii şi părinţi, pe scena amenajată în curtea Muzeului Judeţean Argeş se va desfăşura un program artistic divers, menit să acopere o largă paletă de gusturi: de la muzică populară, la muzică de estradă, muzică clasică şi muzică veche românească. Dintre invitaţi, amintim Fanfara Militară “Argeşul”, Orchestra Liceului de Artă “Dinu Lipatti” din Piteşti, solistul de muzică populară Eusebiu David, student al Facultăţii de Muzică din Piteşti şi solist vocal al Ansamblului Profesionist “Doina Bascovului” şi formaţia “Trei Parale”. Spectacolul prilejuit de “Noaptea Muzeului Argeşean” se va încheia cu un incendiar foc de artificii, la orele 22.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*