Azi e cea mai lungă zi din an! Mituri şi superstiţii!

Astăzi este cea mai lungă zi a anului. Va avea numai puţin de 15 ore şi 32 de minute, iar noaptea va fi cea mai scurtă din 2015.

La ora 19 si 38 de minute este solstitiul de vara in emisfera nordica, moment in care Soarele se afla la cea mai mare inaltime fata de ecuator. Va fi si cea mai lunga zi din an: 15 ore si 32 de minute, si ii corespunde cea mai scurta noapte, de 8 ore si 28 de minute. Incepand cu aceasta data, durata zilei va incepe sa scada, in urmatoarele 6 luni.

Simultan, in emisfera sudica este solstitiul de iarna, cand inaltimea Soarelui deasupra orizontului si lungimea zilei sunt minime.

Traditii si obiceiuri de solstitiu

Denumirea de solstitiu inseamna „soarele oprit”, iar evenimentul care are loc in fiecare an a provocat numeroase mituri si superstitii de-a lungul timpului. In credinta populara, se spune ca solstitiul de vara este favorabil unor magii puternice, care isi pot pune amprenta pozitiva asupra unor schimbari in dragoste, prosperitate sau sanatate. Energia solstitiului de vara este considerata a fi o energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului.

You may also like

0 comments

By