ACTUALITATEA ARGEŞEANĂ vă prezintă rezultatele la Evaluarea Naţională 2015 în judeţul Argeş

evaluare-nationala4

Toate notele obţinute de elevii din judeţul Argeş pot fi găsite pe evaluare.edu.ro. 78,5% dintre elevii din judeţul Argeş au obţinut medii mai mari de 5, iar 24 elevi de la şcolile din judeţul Argeş au obţinut media 10. Copiați în browserul dvs. următoarele link-uri pentru a accesa mediile absolvenților, înainte de corectarea contestațiilor:

Lista candidaților din județul Argeș, ordonați alfabetic:

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandFromJudAlfa.aspx?Jud=2&PageN=1

Lista candidaților ce provin din judeţul Argeș, ordonați descrescător după media obținută

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandFromJudIAD.aspx?Jud=2&Poz=0&PageN=1

Lista școlilor din județul Argeș

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/ListaScoli.aspx?Jud=2

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, în 2014, 5.404 absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţ s-au înscris la examenele de la Evaluarea Naţională, iar la probe s-au prezentat 5.344. Dintre aceştia, 1.514 candidaţi nu au reuşit să obţină medii peste 5, reprezentând peste 28%, în timp ce 8 elevi au obţinut media 10.

Cum se calculează media de admitere

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru).
Unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.
Pe baza notelor de la evaluarea naţională, elevii vor fi admişi la liceu.

CALENDAR ADMITERE LICEU 2015

3 iulie 2015 – Afişarea, în fiecare şcoală gimnazială, a listei candidaţilor la liceu, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.
6 iulie 2015 – Eliberarea fişelor de înscriere pentru elevii care solicită să participe la admitere în alt judeţ.
6-8 iulie 2015 – Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi.
3-7 iulie 2015 – Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a.
3-7 iulie 2015 – Introducerea în baza de date computerizata a datelor din fişele de înscriere.
4-8 iulie 2015 – Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator.
14 iulie 2015 – Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015-2016.
15 iulie 2015 – Afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ.
15 iulie 2015 – Afişarea de către liceu a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate.
16-24 iulie 2015 – Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

S-ar putea sa iti mai placa

0 comentarii

Leave a Reply

By